5 misvattingen over massages uitgelicht

Er bestaan helaas nog steeds heel wat misvattingen over massages. Hoewel de massagebranche sterk groeiende is en steeds meer mensen regelmatig een massage ondergaan voor meer welzijn en gezondheid, valt er nog steeds veel te winnen. Op de eerste plaats door een aantal hardnekkige misvattingen over massages uit de wereld te helpen. Daarom zullen we hier 5 veelgehoorde misvattingen over massages uitlichten!

 

1. Massage is duur

Massage roept al snel beelden op van exotische kuuroorden en dure hotels. Natuurlijk, op dit soort plekken kun je massages ondergaan en meestal zal je er ook flink voor moeten betalen. Maar de massagebranche is veel meer dan dat! Kijk maar eens goed rond in je eigen omgeving, dan zul je ook beslist allerlei toegankelijke en betaalbare professionele massagepraktijken ontdekken. Massages zijn er in elke prijsklasse. 

Mammie, ik heb geld nodig!

2. Massage is luxe

Massage wordt vaak geassocieerd met luxe. Wij zien massage liever als complementaire zorg. Massage werk preventief voor vele gezondheidsproblemen op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Daarnaast kunnen er met massages ook allerlei bestaande klachten verminderd of zelfs verholpen worden. Het regelmatig ondergaan van een massage kan dienen als een soort van onderhoudsbeurt voor je lichaam en geest. Het helpt je om weer goed in balans te komen. Bovendien zijn er talloze soorten massages met elk hun eigen uitwerking en focus. 

Massage is luxe!

3. Massage werkt alleen lokaal

Heb je last van je nek, dan laat je alleen je nek even masseren! Veel mensen denken dat massage alleen lokaal inwerkt, maar ook dat is een misvatting. Het effect van een massage reikt veel verder. Doordat een massage je helpt om te ontspannen wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken, waardoor massage ook op andere delen van je lichaam en op je geest invloed heeft. Er bestaan ook massagevormen waarbij de nadruk ligt op reflexzones, dit houdt in dat je bijvoorbeeld door bepaalde zones op je voet te laten masseren, klachten in andere delen van je lichaam kunt oplossen.

Totale ontspanning

4. Sportmassage is alleen voor sporters

Een massagevorm waar veel misverstanden over bestaan is sportmassage. Waarschijnlijk komt het door de benaming. Sportmassage is zeer geschikt voor sporters, maar ook niet-sporters kunnen er baat bij hebben. Vooral mensen die een baan hebben met veel fysieke inspanning of mensen met een actieve levensstijl. Ook denkt men vaak dat sportmassage altijd hard is. Hoewel er bij sportmassage vaak gebruik wordt gemaakt van stevige massagegrepen, kan een sportmassage soms ook heel zacht zijn, bijvoorbeeld als er diepe ontspanning gewenst is na een zware inspanning of als ondersteuning bij het herstel van een blessure.

 

Sportmassage is niet alleen voor sporters

5. Massagetherapeut is geen echt beroep

Iedereen kan toch massages geven? Tot op zekere hoogte kan iedereen een massage geven. Maar als je eenmaal een keer een massage hebt ondergaan van een professionele massagetherapeut snap je meteen het verschil. Wie thuis op de bank zijn partner een massage geeft, weet vaak niet wat hij of zij precies doet. Een professionele massagetherapeut heeft tijdens zijn opleiding alles geleerd over de anatomie, pathologie en fysiologie van het menselijk lichaam en hij heeft geleerd om onder begeleiding van een vakdocent professionele massagetechnieken uit te voeren. Hij weet precies wat het effect van deze technieken is en bij welke klachten of wensen hij bepaalde technieken het beste kan uitvoeren.

 

 

 

Bron: Wellness Academie 


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10:00 uur tot 24:00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:00 uur tot 22:00 uur.