Natuurlijke remedies tegen verkoudheid en griep


Wanneer de griep bijt, wanneer de kou steekt... dit zijn een paar van de minst favoriete dingen! 

Gelukkig is het mogelijk om jezelf te beschermen tegen sommige ziektegevallen met natuurlijke remedies die het verbazingwekkende natuurlijke immuunsysteem van het lichaam versterken. Zelfs als een ziekte eenmaal toeslaat, zijn er dingen die een moeder (of vader) kan doen om de familie weer op het goede spoor te krijgen. Kruiden en natuurlijke remedies zijn misschien geen wondermiddel, maar ze kunnen wel helpen om de duur te verkorten en je sneller een beter gevoel te geven.

Natuurlijke manieren om te beschermen tegen kou en griep
Een onsje voorkomen is een pond genezing waard ... Je hebt het een miljoen keer gehoord, maar hoe verhoudt het zich praktisch tot ziektepreventie? Kort gezegd: door het lichaam te geven wat het nodig heeft en door een constante toevoer van voedingsstoffen aan te houden, kan het lichaam weerstand bieden aan ziekteverwekkers die het tegenkomt.

Veranderingen in levensstijl zullen op een langere termijn helpen bij het voorkomen van ziekte, omdat je het lichaam ondersteunt om optimaal te functioneren.

Er zijn vier gebieden die zo fundamenteel zijn voor ons immuunsysteem dat geen natuurlijke remedie hen kan vervangen. Ze zijn, in willekeurige volgorde:

1. Prioriteit geven aan een dieet met veel voedingsstoffen - Het vermijden van granen, suikers en andere voedingsmiddelen met een hoog zetmeelgehalte zorgt ervoor dat het lichaam op maximale immuniteit functioneert als het een virus of bacterie tegenkomt.

2. Het optimaliseren van vitamine D-niveaus - Studies tonen aan dat het optimaliseren van vitamine D op de lange termijn helpen bij het voorkomen en verkorten van de duur van het ziek zijn.

3. Voldoende slaap krijgen - Voldoende slaap krijgen is ook van cruciaal belang om ziekt worden te voorkomen, en zelfs een paar nachten van onderbroken of onvoldoende slaap kunnen het lichaam versleten en niet in staat om ziekte te weerstaan.

4. Regelmatige lichaamsbeweging - Consistente lichaamsbeweging heeft ook aangetoond dat het aantal keren dat iemand per jaar ziek wordt en de duur ervan afneemt.

Toegegeven, dit zijn dingen om consequent te doen als je gezond bent (niet sporten als de griep komt!). Natuurlijk kunnen we dit doen en mogelijk als nog ziek worden - hoewel het zeker niet zo vaak zal gebeuren - dus maak je geen zorgen, er zijn natuurlijke manieren om sneller te genezen!

 

Wat te doen bij ziekte Stakingen: natuurlijke remedies voor verkoudheid, griep en koorts

Als u of uw kind eenmaal ziek zijn geworden, zijn er veel natuurlijke mogelijkhedeb die de duur van de ziekte kunnen verkorten en de symptomen kunnen verminderen, omdat sommige van de gemakkelijkst voorgeschreven medicijnen vervelende bijwerkingen kunnen hebben. Hieronder staan handige trucs genoteerd en kies wat voor jou werkt.

 

Essentiele huis tuin en keuken middeltjes(je hebt ze vast al in huis)

1. Knoflook - Deze gezondheidsbevorderende krachtpatser is een natuurlijk antibioticum, schimmelwerend en antibacterieel, knoflook kan bijna elke ziekte aan. Lees hier meer over de voordelen. Voor het krachtigste effect, Hak 1-2 teentjes knoflook fijn en dobber in een klein glas water. Drink snel - als je ziek genoeg bent, merk je de smaak niet eens. OPMERKING: Zwangere vrouwen mogen per dag niet meer dan 1 teentje knoflook medicinaal innemen, en kinderen verzetten zich vaak tegen dit middel.

2. Waterstofperoxide - Bij het eerste teken van sinus-infectie of oorontsteking, stop ik een druppelaar met verdunde 3% waterstofperoxide in elk oor.

3. Hete vloeistoffen - Deze is behoorlijk instinctief, maar we drinken warme kruidenthee en heet citroenwater bij het eerste teken van ziekte. De warmte helpt het immuunsysteem versterken en een verscheidenheid aan kruiden kan helpen bij een infectie. Citroen is ook een geweldige natuurlijke bron van vitamine C.

4. Kaneel - Goed voor meer dan alleen het stabiliseren van bloedsuikerspiegel, kaneel is een effectief antiviraal en natuurlijk antibioticum. Wanneer u ziek bent, meng 1 eetlepel met 1 theelepel honing en roer om een ​​pittige en zeer effectieve thee te maken die helpt bij het verlichten van hoest enhet verlagen van koorts.

5. Stomen - Maak deze kruidenstoombehandeling met keukenkruiden in een hand om draai. Kook 1-2 kopjes water in een grote pot. Haal van het vuur en voeg 2 theelepels tijm, wat rozemarijn en oregano toe. Bedek ze gedurende 5 minuten met een deksel en verwijder dan het deksel en leg het gezicht recht boven de pot met een handdoek die je hoofd bedekt om de warmte vast te houden. Adem de stoom in zo lang als je kunt (streef gedurende 15 minuten). Dit zal helpen bij het verminderen van virussen en bacteriën in de longen, bronchiën of sinussen. Als alternatief kunt u 1/2 kopje azijn gebruiken in de stoom. Het zal niet erg lekker ruiken, maar het zal helpen de ziekte te bestrijden.

6. Verwijder witte voedingsmiddelen - Verwijder bij het eerste teken van ziekte alle witte voedingsmiddelen volledig uit het dieet. Dit omvat granen, suikers, melk, kaas, zuivelproducten, zoetstoffen, frisdrank, enz. Deze voedingsmiddelen onderdrukken de immuunfunctie en vertragen het helende vermogen van het lichaam. Als u ziek bent, hoeft u niet veel te eten, omdat het lichaam zich meer moet richten op genezing dan op de spijsvertering. Eet (zelfgemaakte) kippensoep en drink warme vloeistoffen om op krachten te blijven.

7. Hydrateren en rusten - Als het lichaam koorts heeft (wat betekent dat het de ziekte bestrijdt), is de beste ondersteuning die je kunt geven, goed gehydrateerd blijven door water en kruidenthee en voldoende te rusten. Het lichaam heeft extra uren rust per dag nodig als het ziek is, en ook extra vocht. Als je koorts hebt, is het makkelijker om uitgedroogd te raken, dus drink voldoende water!

 

Zelfgemaakte kruidenremedies om griep en verkoudheid te verhelpen

Je hebt deze misschien niet in huis (althans nog niet!). Maar het zijn geweldige toevoegingen aan een natuurlijk 'medicijnkastje'. Ik heb geschreven over hoe kruiden het lichaam ondersteunen bij het genezen van een ziekte en degenen in deze lijst zijn mijn go-to-keuzes. Ik raad aan deze online te kopen van een vertrouwde bron (ik heb er een paar voorgesteld die ik hieronder gebruik) of zelf te kweken, hoewel je sommige ervan kunt vinden in supplementenwinkels.

1. Brandnetelblad - Sommige artsen in de alternatieve geneeswijzen zeggen dat dit het enige kruid is dat nodig is voor de behandeling van ziekten. Het bevat grote hoeveelheden vitamines en sporenelementen en helpt het lichaam gehydrateerd te blijven en giftige stoffen te verwijderen. In een thee met rode frambozenblaadjes, luzerne en pepermunt-kruiden, maakt het een krachtig immuunondersteunend en ziekteverwekkend hulpmiddel. Hier leest u hoe u brandnetelblad gebruikt voor een betere gezondheid.

2. Vlierbes - Vlierbes staat erom bekend dat het het lichaam ondersteunt, vooral tijdens griep. U kunt nu traditioneel gemaakte vlierbessiropen bij vele winkels vinden, of om geld te besparen, uw eigen te maken.

3. Gember- In capsulevorm kan gember enorm helpen met misselijkheid en braken in verband met de griep. Het kan ook helpen bij hoge koorts en hoofdpijn. Verse gemberwortel kan worden gedrenkt in kokend water om een ​​thee te maken die zeer effectief is tegen sinusverschijnselen en verstopping.

4. Duizendblad - Ongeëvenaard voor griep en koorts, en geweldig voor kinderen. Als het overvloedig wordt gebruikt in thee aan het begin van een ziekte, zal het meestal de ziekte verkorten tot minder dan 24 uur. Het is vooral goed voor koorts omdat het transpiratie induceert en is geweldig voor allelei kinderziektes. Pepermunt is van nature bitter, dus het is vaak goed om pepermunt en stevia blad mee te nemen bij het maken van een thee. Het is geweldig voor de lever en de nieren en ondersteunt het endocriene systeem.

5. Kamille - Een absolute must, vooral voor kinderen. Kamille kalmeert de zenuwen, helpt kinderen beter te slapen en vermindert ontstekingen of koorts. Een kamille-theezakje weken in warm water en 15 minuten om de 2 uur over een oog plaatsen, zal rode ogen verlichten in minder dan 24 uur. Kamille smaakt heerlijk en is gemakkelijk om kinderen te laten nemen. We gebruiken vooral voor in de thee. Het is ook geweldig voor het reguleren van hormonen en voor de huid en kan regelmatig worden gebruikt voor een goede nachtrust.

6. Pepermunt - Zeer geschikt voor alle spijsverteringsstoornissen en voor het verlagen van koorts. Het kan worden gebruikt als thee of op de huid worden ingewreven om hoge koorts te verlagen. Dit kruid is antimicrobieel en antiviraal en kinderen houden meestal van de smaak. Het kan worden geconsumeerd als een hete thee of koude thee tijdens ziekte in alle hoeveelheden.

 

Vitaminen voor verkoudheid en griep

1. Vitamine D3 - Een hormoon enzym, deze vitamine krijgt eindelijk erkenning als een noodzakelijke voedingsstof voor de gezondheid. Het optimaliseren van het vitamine D gehaltes kan in de eerste plaats helpen om ziekte te voorkomen en het enkele duizenden IU's per dag terwijl u ziek bent helpen het herstel te versnellen. Bloedonderzoek kan helpen bij het vaststellen van eventuele onderliggende tekorten.

2. Vitamine C - misschien wel de beste vitamine voor verkoudheid en griep, vitamine C in grote hoeveelheden kan het herstel enorm versnellen. We nemen een echte voedselvorm van camu camu en acerola cherry.

3. Zink - Een gezond zinkniveau kan de ernst van een verkoudheids- of griepvirus verminderen en kan de duur van de ziekte helpen verkorten.

 

Natuurlijke antibiotica en antivirale middelen tegen ziekten

Er zijn verschillende krachtige natuurlijke antibiotica die in sommige gevallen beter werken dan in de winkel gekochte variëteiten. De volgende zijn degenen die veel gebruikt worden:

1. Oregano- en oregano-olie - Oregano-olie is een krachtig natuurlijk antibioticum en antiviraal. Ik verspreid dit zo nodig tijdens ziekte of gebruik een kleine hoeveelheid (verdund 1 deel oregano tot 4 delen dragerolie) op de voeten. Ik vind dit merk leuk.

2. Tijm en tijm olie-Een kruidenthee (smaakt niet zo lekker) gemaakt van tijm is zeer effectief tegen verkoudheid en griep. Tijmolie die op de huid wordt gewreven helpt het lichaam om infecties te bestrijden. Let op: zwangere vrouwen en kleine kinderen mogen geen tijm gebruiken!

 

Andere natuurlijke middelen tegen ziekte

1. Kokosolie - Kokosolie heeft een hoog gehalte aan laurinezuur en vermoedt dat het de lipidebekleding rond sommige virussen oplost en ze gevoeliger maakt voor aanvallen door het immuunsysteem. Als je ziek bent, probeer dan 5-6 eetlepels per dag in voedsel of gesmolten en geroerd in hete thee. Kokosolie heeft ook vele andere gezondheidsvoordelen en is bekend om het immuunsysteem te stimuleren.

2. Uien en knoflook op de voeten 's nachts - voor extreme gevallen van ziekte snij dan ui en knoflook en wrijf dit over de onderkant van de voet van de geïnfecteerde persoon (wrijf eerst olijfolie op de voet). Wikkel vervolgens de voet in vershoudfolie en trek een sok aan, en laat die een nacht zitten. Het is aangetoond dat uien en knoflook toxines afgeven en helpen het lichaam te genezen.

3. Appelazijn gorgelen en drinken - Ja, het smaakt vreselijk, maar als je ziek genoeg bent, proef je het toch niet. Drink een eetlepel appelciderazijn (de rauwe ongefilterde soort) in water (gorgel eerst) bij het eerste teken van ziekte en herhaal dit elk uur totdat de symptomen verdwijnen. Dit alkaliseert het lichaam en helpt virussen en bacteriën te dodenBron: Wellnessmama 


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10:00 uur tot 24:00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:00 uur tot 22:00 uur.