Beautytag ''QOQO TRADITIONELE CHINESE MASSAGE, MEER DAN EEN MASSAGE''


Drie weken geleden was ik met vrienden een weekend in Rotterdam. Een prachtige stad waar ik in een ver verleden een jaar heb gewoond. Door Lan van L’Erbolario een winkel in Rotterdam kreeg ik een uitnodiging om samen met Sandra een massage te ondergaan bij QoQo massage salon. Hoewel L’Erbolario binnen de Benelux nog niet zo bekend is worden de fijne producten  al wel veel gebruikt en verkocht in de salons van QoQo Massage. Ik test zelf nu een aantal beauty producten uit van L’Erbolario en ik kan zeggen dat ik aangenaam verrast ben en daardoor ook erg nieuwsgierig was geworden naar de (massage)oliën van L’Erbolario. 

 

QoQo Massage Salon

QoQo massage salon is een salon waar iedere dag professionele Chinese massages worden gegeven voor hem en haar, zonder enige vorm van erotiek. De massages worden uitgevoerd door klantvriendelijke medewerksters met jarenlange ervaring. In Rotterdam zijn alleen al 6 QoQo massage salons te vinden. Wij waren uitgenodigd voor een massage aan de Oostzeedijk. De locatie heeft 2 duo kamers en 3 single kamers. Daarnaast heeft QoQo Massage een aparte ruimte waar je rustig kunt zitten en genieten van je voetmassage. Na de massage kun je nog even nagenieten in de open en lichte woonkamer met een kop thee en een tijdschrift met op de achtergrond rustgevende muziek.

 

 

In tegenstelling tot vele salons hebben QoQo salons een open, moderne, transparante en frisse uitstraling waarbij kwaliteit voorop staat. Dus geen dichte gordijnen, waar vanachter een gordijn allerlei liefelijke maar schaars geklede dames tevoorschijn komen en waar massage op de tweede plaats komt.

We werden heel hartelijk ontvangen door de Melissa en haar collega’s en kregen we een korte rondleiding door de salon. Bij binnenkomst mag je je schoenen uit doen en krijg je een lekker kopje Chinese thee. Er hangt een huiselijke sfeer in de salon en op de achtergrond speelt rustgevende muziek. In de salon valt de wand vol met post-its op, waarop elke klant een reactie achterlaat. We krijgen gelijk  een instant zen gevoel.

 

 

Voordat we de duo kamer binnen lopen, mogen we nog uit een ruim assortiment heerlijke oliën van L’Erbolario nog een olie uitkiezen waarmee we gemasseerd worden. Wij kiezen beide de Ambraliquida olieEen olie met vitamine E, zonnebloem, rijstzemelen, pistache olie en sesamolie, die allemaal essentieel zijn in de strijd tegen het begin van de verzakking en voortijdige veroudering van de huid.

 

De Behandeling

Op het programma stond voor ons de relaxmassage van 60 minuten. Deze massage vermindert vermoeidheid, helpt te ontspannen en bouwt de energie weer op. Meestal gaat het hier om een zachtere massage, maar wij konden onze voorkeur aangeven. Ik houd van zacht maar Sandra houdt van een wat stevige hand.  We waren zo toe aan rust en algehele ontspanning en keken de hele dag er al naar uit. Ik werd door Melissa geholpen en Sandra door Diana. We kregen de massage in de duokamer, gezellig side by side.  Zodat we samen konden genieten van een ontspannende behandeling.

 

 

De massage techniek die gebruikt wordt bij QoQo is een combinatie van drukpunten en TuiNa.  TuiNa (spreek uit Twee Na) maakt gebruik van een grote variatie massagetechnieken die vooral in China worden gebruikt maar die zich momenteel snel over de gehele wereld verspreiden. TuiNa heeft als doel heeft om de Qi (levenskracht/energie) weer vrij te laten stromen. Er wordt gewerkt op de meridianen (de energiebanen van het lichaam), met strijken, kneden en drukken.  Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

 

En lieve lezers, ik kan je vertellen dat het zooooooooooooo ontzettend lekker was! Soms had ik het gevoel dat ik door 4 handen gemasseerd werd, omdat ik zoveel verschillende technieken voelde, iets wat ik nog niet eerder had ervaren.  Ik waande me echt even in China, een prachtig land vol raadselen.

 

 

Sandra

Tijdens een weekend Rotterdam vroeg Claudia of ik met haar mee wilde om een relax massage te ondergaan bij een QoQo massage salon in Rotterdam. Ik houd wel van een massage op zijn tijd, dus dat liet ik me geen twee keer zeggen. We kwamen terecht in een kamer waar twee personen tegelijkertijd gemasseerd worden. Van te voren kun je een keuze maken uit verschillende soorten oliën waarmee de behandeling gedaan wordt. De massage deed mij het meest denken aan een combinatie van shiatsu met de drukpunten en een lomi lomi massage, waarbij met de onderarmen gemasseerd wordt. Het uur is voorbij gevlogen. Heerlijk ontspannen konden we aan de rest van ons gezellige weekend in Rotterdam beginnen. Ik kan niet wachten tot er een QoQo salon in Groningen komt. Hoog tijd voor een salon die zoveel verschillende massage aanbiedt voor een zeer schappelijke prijs.

 

 

Claudia en QoQo

Ik voelde me weer als herboren na een heerlijke massage van Melissa. Met haar vriendelijke, open uitstraling en haar talent om precies de meest gespannen plekken onder handen te nemen, creëert ze een ervaring die tot diepe ontspanning leidt. ( ik had nogal een knoop bij mijn schouder) Goed afgestemd op waar ik behoefte aan had. De sfeer was relaxed. Ook de behandelruimte is erg fijn: lekker warm, gedimd licht, een muziekje op de achtergrond en de olie is lekker op temperatuur. Kortom, een heel ontspannend feestje. Ik wandelende lichter en stralender de deur uit.  Ik ben het helemaal met Sandra eens dat er snel een QoQo salon in Groningen moet komen en dan zijn wij jullie eerste klanten.

Deze relaxmassage van een uur kost €38. QoQo massage salons kun je vinden in Rotterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Capelle a/d Ijssel, Eindhoven, Gouda, Den Bosch en Hilversum. Kijk gerust eens op de website van QoQo massage voor meer informatie!

 

Volgende week komt mijn eerste review over een twee-tal producten van L’Erbolario op mijn blog. Dus stay tuned!

 

 

 


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10:00 uur tot 24:00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:00 uur tot 22:00 uur.