Shiatsu voor een preventieve werking voor het welzijn van het lichaam

Een massage zorgt voor ontspanning en rust. Maar wist je dat een goede massage buiten deze rustgevende werking ook preventief werkt voor het welzijn van je lichaam. Dit komt mede door de manuele behandelmethode Shiatsu. De shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de duimen, vingers en handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Voor zowel de diagnose als de behandeling van de lichamelijke klachten, wordt er bij Shiatsu gebruik gemaakt van de handen. De sensitieve vingertoppen kunnen verschillen in temperatuur en stijfheid onderscheiden. De temperatuur is een indicatie voor de conditie van het lichaam. Door observatie en ervaring ontwikkelden de oude Chinezen een systeem om te diagnosticeren en te behandelen op basis van bijna 700 punten op het lichaam die door de energiestroom via de meridianen met elkaar verbonden zijn. Als gevolg ontstond Shiatsu.

 

Deze behandelmethode bevordert vitaliteit, verlicht vermoeidheid, stimuleert de zelfhelende kracht en het geeft de warmte van een zorgzame aanraking. Dit kunnen wij zeker gebruiken in ons drukke bestaan. Ons dagelijkse leven zit vol met bronnen van stress, denk aan de drukke werkschema’s, onze smartphones en alle hectiek. Het is ook niet voor niets dat werkstress nummer één beroepsziekte is in Nederland. Veertien procent van de werknemers in Nederland krijgt te maken met burn-outklachten. Een goede reden om alert te zijn en extra goed voor het lichaam te zorgen. Shiatsu helpt ons hierbij en zorgt dat wij bewust zijn van ons eigen lichaam.

 

Ter preventie van een burn-out is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Een van de manieren om een burn-out tegen te gaan is een structurele ontspannende massage. Een keer per maand een massage nemen en het lichaam trakteren op shiatsu werkt bevorderend voor je lichaam en geest.


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10:00 uur tot 24:00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:00 uur tot 22:00 uur.